20 juni 2020: Wildplukwandeling Houten met Saar Groter bekijken

Alleen online

20 juni 2020: Wildplukwandeling Houten met Saar

Ontdek de overvloed aan wilde eetbare planten in je omgeving. 

Samen ontdekken wat voor een lekkere en gezonde planten we zomaar kunnen plukken voor onze paarden. Dit keer loopt mijn merrie Saar ook gezellig mee. 

Beginpunt: Nieuw Wulven Houten, Binnenweg parkeerplaats Tijd: 14:00 - 17:00.

Meer details

15,00 € Incl. btw

Ideal
Ideal

Toevoegen aan Verlanglijst

Meer informatie

We leggen een relatief korte afstand af waarbij er tijd en aandacht is voor alle planten, struiken en bomen die weg tegen komen. Er zijn een aantal giftige planten voor paarden maar er zijn er nog veel meer die eetbaar zijn. Onder de eetbare planten zijn er ook een aantal die zelfs geneeskrachtig zijn! Ook zijn er planten die we met recht superfood kunnen noemen. 

Jullie krijgen een plukkaart op A4 formaat ( ter waarde van € 5,-) mee zodat je de planten kunt herkennen door ze te vergelijken met de kaart. De kaart mag je na afloop houden evenals een mooi naslagwerk waarin wat informatie over de planten en het wildplukken is uitgewerkt.

Na afloop praten we gezellig na met thee van vers geplukte kruiden en een heerlijke home made koek erbij.

Bij slecht wordt de wandeling afgelast. U krijgt het volledige bedrag terug gestort binnen 14 dagen.

Tussen Vechten en Houten is een bos aangelegd; Nieuw-Wulven. Dit bos ligt in de gemeenten Bunnik en Houten. Het beslaat ongeveer 110 hectare. Nieuw Wulven is een recreatiegebied met als nevenfunctie natuur. Het noordelijke deel van Nieuw Wulven (Bunnik) is rond de eeuwwisseling aangelegd. Het zuidelijk deel (Houten) in 2007. Het noordwestelijk deel van het bos is beschermd. Wie het bos bezoekt, zal zien dat het een afwisselend bos is.

https://www.milieuwerkgroephouten.nl/natuur-houten/nieuw-wulven/

Accessories