13 april 2019: Wildplukwandeling Groter bekijken

Alleen online

21 juli 2019: Wildplukwandeling Grebbeberg

Ontdek de overvloed aan wilde eetbare planten in je omgeving. 

Samen ontdekken wat voor een lekkere en gezonde planten we zomaar kunnen plukken voor onze paarden. Dit keer lopen we in de regio Rhenen. 
De wandeling is met name erg leerzaam voor beginnende plukkers.

Locatie:  Beginpunt: P militair ereveld Grebbeweg 123, 3911 AV  Rhenen Tijd: 10:00 - 13:00 maximale uitloop tot 14:00 uur.

Meer details

15,00 € Incl. btw

Ideal
Ideal

Toevoegen aan Verlanglijst

Meer informatie

We leggen een relatief korte afstand af waarbij er tijd en aandacht is voor alle planten, struiken en bomen die weg tegen komen. Er zijn een aantal giftige planten voor paarden maar er zijn er nog veel meer die eetbaar zijn. Onder de eetbare planten zijn er ook een aantal die zelfs geneeskrachtig zijn! Ook zijn er planten die we met recht superfood kunnen noemen. 

Jullie krijgen een plukkaart op A4 formaat ( ter waarde van € 5,-) mee zodat je de planten kunt herkennen door ze te vergelijken met de kaart. De kaart mag je na afloop houden evenals een mooi naslagwerk waarin wat informatie over de planten en het wildplukken is uitgewerkt.

Na afloop praten we gezellig na met thee van vers geplukte kruiden en een heerlijke home made koek erbij.

Bij slecht wordt de wandeling afgelast. U krijgt het volledige bedrag terug gestort binnen 14 dagen.

Grebbeberg

De Grebbeberg vormt het abrupte einde van de Utrechtse Heuvelrug. Met een hoogteverschil van ruim 50 meter biedt de berg een spectaculair uitzicht over de Blauwe Kamer, de Nederrijn en de Betuwe. De Grebbeberg vormt samen met de Blauwe Kamer één natuurgebied. Veel planten en dieren profiteren van de combinatie van hoog en laag, droog en nat, voedselarm en voedselrijk.

Meer informatie Grebbeberg

Het bos op de Grebbeberg bestaat voornamelijk uit eiken. Er groeien typische bosplanten als salomonszegel, vingerhoedskruid en adelaarsvaren. Langs de steile helling van berg naar rivier groeit sleedoorn, hazelaar en marjolein. De steilrand is ontstaan doordat de rivier duizenden jaren zand en grind van de stuwwal heeft weggespoeld. De provincie Utrecht heeft de steilrand aangewezen als aardkundig monument.

De Grebbeberg maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Accessories

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...