Gemmotherapie

Het woord gemmo is afgeleid van gemma het latijnse woord voor knop. Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie, gebaseerd op bereidingen van embryonale plantenweefsels, die zich in een stadium van snelle celdeling of groei bevinden. Men noemt deze therapievorm daarom ook wel fyto-embryotherapie.

Gemmotherapie is een holistische benadering.
Dit betekent dat het werkzaam is op vier niveaus :

  • fysisch
  • energetisch
  • psychisch

Gemmopreparaten zijn in staat om bestaande blokkades op uitscheidingsorganen op te heffen. De reiniging werkt altijd van binnen naar buiten: de toxinen worden naar het orgaan getransporteerd en dan naar buiten getransporteerd. De reiniging heeft niet alleen betrekking op het orgaan of het weefsel, maar ook op de lichaamsvochten (bloed en lymfe) en de zenuwen.

Toepassen bij paarden

Gemmotherapie is in te zetten als zelfstandige methode maar werkt ook mooi als aanvulling op andere therapievormen. Gemmo´s worden opgenomen door de slijmvliezen in de mond.

Consult

Het consult kost € 25 en bestaat uit een intake en een meting. De middelen zijn aanvullend te bestellen. Zelf werk ik graag met Herbalgem. De prijzen van een complex liggen rond de € 11.